Om Albert

Hur det började

Det hela började när barndomsvännerna Arta Mandegari och Salman Eskandari studerade vid Chalmers i Göteborg. De engagerade sig ideelt, kvällar och helger, i att erbjuda gratis mattehjälp till barn från Göteborgs förorter. Efter examen valde de att gå olika karriärvägar inom management och ekonomi.

2015 beslutade de sig för att plocka upp där de slutade på Chalmers. De sa upp sig från sina jobb och satte allt på spel för att skapa det som skulle bli Albert.

Hur resan sett ut

2016

I början var Albert en matematiktjänst som skolor kunde prenumerera på. Teamet besökte skolor och lärare, träffade klasser och hade demos. Efter en tid bestämde sig Arta och Salman för att byta fokus till konsumentmarknaden, där de såg ett större behov och bättre möjligheter att verkligen göra skillnad.

2018

Albert började dyka upp på platser där barn och familjer naturligt befann sig. Fotbollsturneringar, livsmedelsbutiker, nöjesparker, you name it!

2019

Albert började nämnas i flera av de största podcasterna, bloggarna och sociala mediekontona i Sverige. Albert var också en huvudsponsor för några av de största barnloppen i landet vid den tiden – och har varit det sedan dess.

2020

Efter att ha växt betydligt med medlemmar i Sverige började Albert expandera till fler marknader. Första steget blev att gå in i Norge och bra några månader senare fanns Albert även i Polen. Modellen visade sig skala väl även utanför Sverige, och 2020 avslutades som ett starkt tillväxtår.

2021

Nu har Albert gått in i ytterligare en marknad, Danmark. Dessutom har nya appar lanserats för att erbjuda fler ämnen till medlemmarna. Albert har sedan start fokuserat på matematik, men har nu ett breddat sortimentet med appar för även svenska, geografi och programmering.

II takt med att Albert växer, blir också teamet större. Under resans gång har antalet anställda gått från cirka 10 personer till 40, med totalt 18+ nationaliteter.

Var vi är idag

För närvarande har över 275 000 familjer valt att använda Albert. Ett antal som ökar dag för dag och ett förtroende som vi är stolta över. Under hösten 2021 kommer Albert att vara ett publikt bolag som är noterat på börsen. Vår resa mot att hjälpa varje barn lära sig på sitt eget sätt har bara börjat. Så spänn säkerhetsbältet och häng med!