• EN

  • SE

Om Albert

Historia

Alberts appar

EdTech-marknaden

Våra varumärken

Om Albert

Det hela började när barndomsvännerna Arta Mandegari och Salman Eskandari studerade vid Chalmers i Göteborg. De engagerade sig ideellt, kvällar och helger, i att erbjuda gratis mattehjälp till barn från Göteborgs förorter. Efter examen valde de att gå olika karriärvägar inom management och ekonomi. 2015/16 beslutade de sig för att plocka upp där de slutade på Chalmers. De sa upp sig från sina jobb och satte allt på spel för att skapa det som skulle bli Albert.

Sedan dess har över hundratusentals familjer och en miljontals barn runt om i världen tagit hjälp av Albert för att nå höjda kunskapsnivåer och för att nå sin fulla potential.

Idag är Albert en ledande Europeisk EdTech-koncern med närvaro i ca 10 länder med sex starka lokala varumärken. Albert omsätter över 200 MSEK varav ca kommer från skolmarknaden (B2B) och resterande hälften från konsumentmarknaden (B2C). Koncernen har ca 140 medarbetare som gemensamt arbetar mot visionen att ge alla barn en läroupplevelse som passar just dem. Vad som började med matematik är på väg mot att bli en heltäckande och läroplansanpassad plattform med över tio ämnen för digital och individualiserad studiestöd både i hemmet och i skolan.

Sedan oktober 2021 är Albert noterat på Nasdaq First North Growth Market.

Läs mer om Alberts historia

Läs mer om våra varumärken